AFP
NOS Nieuws

'Empire-acteur Smollett betaalde zijn belagers voor aanval'

De politie in Chicago vermoedt dat acteur/zanger Jussie Smollett twee mannen heeft betaald om hem aan te vallen. Dat melden verschillende Amerikaanse media op basis van politiebronnen rond het onderzoek.

Advocaten van Smollett ontkennen dat hun cliënt de aanval in scène heeft gezet. "Niets is verder van de waarheid en eenieder die dit beweert, liegt."

Empire-acteur Smollett werd op 29 januari op straat in elkaar geslagen door gemaskerde mannen. Ook zou hij een chemische stof over zich heen hebben gekregen en een strop om zijn nek.

Hij zei later dat hij een homofoob en racistisch motief vermoedde bij de daders, omdat ze bepaalde scheldwoorden gebruikten. De zwarte Smollett (36) is openlijk homoseksueel.

Nigeriaanse broers

Afgelopen woensdag werden twee Nigeriaanse broers aangehouden als hoofdverdachten. Zij waren herkend op beveiligingsbeelden uit de buurt waar de aanval plaatsvond. Smollett kent het tweetal; ze waren figuranten in de tv-serie Empire en een van de broers was zijn sporttrainer.

Op vrijdag werden ze op vrije voeten gesteld. Ze zijn niet langer verdacht. De politie zei dat de broers tijdens hun verhoor bewijs hadden overhandigd waardoor het onderzoek een nieuwe kant op ging.

De politie in Chicago wil nu graag met Smollett praten. Wanneer dat zal gebeuren, is nog onduidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl