Stef Blok
NOS Nieuws

Wat doet dit blauwe beest op het bureau van minister Blok?

Is het een brexitwuppie, een vriend van Pino, een van de figuren uit de film Monsters en co of de knuffel van Stef Blok? Het poserende 'blauwe brexit-dier' dat op het bureau van de minister van Buitenlandse Zaken ligt roept in ieder geval veel vragen op.

Vanochtend zette minister Blok een foto van het fluffy figuur op Twitter met de tekst: "Zorg dat Brexit jou niet in de weg zit.... of ligt."

"Brexit" is de naam

Het ministerie laat aan de NOS weten dat "Brexit", zoals het dier heet, vanaf vandaag in de campagne over de brexit terecht is gekomen.

De campagne moet bedrijven naar het Brexitloket van de Rijksoverheid lokken. Daar kunnen ondernemers een vragenlijst (de Brexit Impact Scan) invullen om te zien welke gevolgen de naderende uittreding van Groot-Brittannië uit de Europese Unie heeft voor hun bedrijf.

Het bestaan van het Brexitloket zal de komende tijd op verschillende manieren kenbaar worden gemaakt. We gaan "Brexit" zeker vaker zien, aldus het ministerie. Het dier siert inmiddels ook de startpagina van het Brexitloket:

Rijksoverheid

De reclamecampagne over de brexit is al ruim twee weken geleden gestart, onder andere via radiospotjes en reclameborden wordt gewezen op het Brexitloket. De Brexit Impact Scan bestond overigens al anderhalf jaar.

Uit een enquête van de Kamer van Koophandel van december bleek dat slechts 24 procent van de ondervraagde ondernemers zei goed voorbereid te zijn op het uittreden van het VK uit de Europese Unie. Bijna een derde is nog helemaal niet goed voorbereid.

'Dominant Brexit-monster'

De BBC schrijft inmiddels ook over de foto van minister Blok. De Nederlandse regering ziet de brexit niet als een probleem, schrijft de Britse nieuwsorganisatie, maar als een "groot Muppet-achtig monster dat op een bureau ligt". Bij het onderschrift van de foto staat: "Minister Blok (links) poseert met een dominant Brexit-monster".

Op Twitter wordt de foto van minister Blok inmiddels veel gedeeld. Onder andere collega-minister Hugo de Jonge vraagt om verdere uitleg:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl