NOS Nieuws

Wekdienst 13/2: België staakt en dag van de waarheid voor pulsvissers

Goedemorgen! Nederlandse pulsvissers houden vandaag hun hart vast want om 17.00 uur komt er waarschijnlijk een Europees verbod op pulsvissen. En onze zuiderburen leggen vandaag het werk massaal neer.

Het is vandaag wisselend bewolkt en alleen in het noorden is een kleine kans op wat lichte regen. Bij een matige zuidwestenwind wordt het 8 tot 10 graden. Vanaf morgen is het een paar dagen vrij zonnig. Overdag is het zacht, maar in de nacht ligt het kwik rond het vriespunt.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het Europees Parlement beslist aan het eind van de dag in Straatsburg of er een verbod op pulsvissen komt. Minister Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) spreekt voor die tijd in Urk met pulsvissers.
  • 49 mensen krijgen vandaag van de rechtbank te horen of er een DNA-onderzoek mag komen naar wie hun vader is. Ze vermoeden dat hun moeders allemaal zijn bevrucht met sperma van dokter Karbaat.
  • In België is het luchtruim gesloten en rijden veel bussen en treinen niet. Onze zuiderburen leggen vandaag massaal het werk stil uit boosheid over het uitblijven van loonsverhogingen.
  • In de achtste finales van de Champions League neemt Ajax het op tegen Real Madrid.

Wat heb je gemist?

Premier Rutte vindt dat de tijd dringt rond de brexit. In een tweet schrijft hij: "De tijd dringt. Londen is nu aan zet." Hij sprak gisteren met de Britse premier Theresa May.

Na afloop van het gesprek twitterde hij: "Het belang van een gezamenlijk akkoord is duidelijk. Ik juich overleg in Brussel toe."

Ander nieuws uit de nacht:

Karim Benzema heeft zijn vorm te pakken bij Real Madrid

En dan nog dit:

Vanavond neemt Ajax het dus in de achtste finales van de Champions League op tegen Real Madrid. Bij de loting eind vorig jaar klonk in Amsterdam optimisme toen de club halverwege december werd gekoppeld aan de Spanjaarden. Real Madrid was toen uit vorm en Ajax blaakte van het zelfvertrouwen. NOS Sport sprak met de Spaanse journalist Santi Giminez van de Madrileense sportkrant AS.

Hij ziet dat Real Madrid steeds meer de oude wordt. "Ze zijn veel fitter. En er zit meer arbeid in het team. Dan heb je nog Vinicius Junior, een geweldige attractie, en Karim Benzema is nu eindelijk de prima donna van Real", zegt hij.

De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA begint om 21.00 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl