Het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, in Washington
NOS Nieuws

VS wil vaart maken met kunstmatige intelligentie binnen defensie

De Verenigde Staten willen meer gebruik gaan maken van kunstmatige intelligentie bij oorlogvoering. Volgens het Pentagon gaat het daarbij bijvoorbeeld om het inzetten van systemen die informatie kunnen verzamelen of kunnen voorspellen wanneer er technische problemen komen met militaire vliegtuigen of marineschepen.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie wil vaart maken met deze technologieën, omdat landen als China en Rusland er ook flink in zouden investeren. De VS wil daarin niet op achterstand raken.

'Killer robots'

In een rapport over het gebruik van kunstmatige intelligentie wordt niet gerept over autonome wapens, maar er staat wel dat mensen uiteindelijk altijd de controle hebben en besluiten tot actie.

Toch is de VS een van de landen die tegen een internationaal verbod op 'killer robots' zijn, volledig autonome militaire wapensystemen die in de toekomst oorlog kunnen voeren zonder menselijke interventie.

Maandag maakte president Trump bekend dat er op veel meer terreinen geïnvesteerd moet worden in kunstmatige intelligentie. Volgens hem is het nodig om klaar te zijn voor de toekomst met bijvoorbeeld autonome auto's en industriële robots.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl