Narcissen in Wilhelminadorp NOS Ooggetuige | Erica van Leeuwen-de Bruijn

Het is vandaag op veel plaatsen in Nederland al zonnig geweest, maar de verwachting is dat het komend weekend nog mooier wordt. Met name vrijdag en zondag kan de temperatuur op sommige plaatsen stijgen tot 15 graden.

Het wordt dan door het hele land zonnig en zacht, met de hoogste temperaturen in het zuidoosten. Ook is er weinig wind, zegt NOS-weerman Peter Kuipers Munneke. "Ik denk dat ik vrijdag wel even op het terras ga zitten. Met een jas aan, dat wel."

Het verschil met vorig jaar is groot. Toen daalde het kwik in de tweede helft van februari tot onder het vriespunt. Aan het einde van de maand kon toen op veel plaatsen geschaatst worden.

Bijzonder, maar geen records

Meteorologisch gezien is de periode tussen 11 en 20 februari de koudste van het jaar, stelt het KNMI. In februari zijn er gemiddeld 13 dagen met vorst.

De temperaturen die voor komend weekend worden verwacht zijn wat dat betreft bijzonder, zegt Kuipers Munneke, al worden er waarschijnlijk geen records gevestigd.

Morgen schijnt de zon ook af en toe, maar vooral in het noorden is het wel bewolkt en kan er wat motregen vallen. De temperatuur ligt rond de 10 graden.

STER reclame