ANP

Wekdienst 11/2: Politie-acties in Den Haag en Amersfoortse bomen gekapt

time icon

Goedemorgen! Vandaag willen de politiebonden een aantal gebouwen in Den Haag blokkeren. En in Amersfoort begint de omstreden kap van honderden bomen voor een rondweg.

De wekdienst liever luisteren? Dat kan hier.

De wekdienst van maandag 11 februari.

Vandaag is het eerst nog grijs met lokaal wat regen. Vanmiddag schijnt de zon zo nu en dan en valt er lokaal een enkele bui. Het wordt 7 graden. De noordwestenwind neemt in de avond flink af.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De politiebonden willen in Den Haag de toegang van het ministerie van Sociale Zaken en het gebouw van de werkgeversorganisatie VNO-NCW blokkeren. Ze willen zo afdwingen dat er nieuwe pensioenvoorstellen op tafel komen.
  • Amersfoort begint met de kap van honderden bomen ten behoeve van de westelijke rondweg. Tegenstanders gaan actievoeren om dat te voorkomen.
  • En in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam wordt de oudste muziekprijs van Nederland uitgereikt: de Edison Pop-prijs.

Wat heb je gemist?

Wie wordt getroffen door een hartinfarct, een hartstilstand of een andere hart- of vaatziekte heeft in de loop der jaren een steeds grotere kans gekregen om dat te overleven. Sinds 1980 is het sterftecijfer voor mannen gedaald met 70 procent en voor vrouwen met 61 procent.

Vijftig jaar geleden stierf de helft van de Nederlanders aan een hart- of vaatziekte, nu is dat een kwart. Dat is mede het gevolg van de sterk verbeterde acute zorg. Ook is er meer aandacht voor gezond eten, bewegen en stoppen met roken.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Beste Rap-/Zangoptreden, Beste Videoclip, Beste Opname en Beste Nummer; Childish Gambino heeft vier Grammy Awards gewonnen met zijn nummer This Is America. In het nummer stelt Donald Glover, zoals hij echt heet, misstanden in de Amerikaanse samenleving aan de kaak. Het was de eerste keer dat een rapnummer de prijs voor Beste Nummer kreeg, maar Glover was uit protest niet aanwezig bij de uitreiking van de prijs. Hij vindt dat er bij de Grammy's de afgelopen jaren te weinig aandacht besteed is aan hiphop.

Ook Lady Gaga viel flink in de prijzen. De Amerikaanse zangeres was wel aanwezig bij de awardshow en kreeg drie awards, waaronder twee voor haar nummer Shallow uit de film A Star is Born waarin ze samen met Bradley Cooper speelt. Cooper was overigens niet bij de uitreiking, omdat hij in Londen bij de uitreiking van de Bafta's was.

AFP

Fijne dag!

STER Reclame