NOS Voetbal

Veel animo voor boek Janssen: 'Hij was net zo goed als Sneijder'

Veel animo voor boek Janssen: 'Hij was net zo goed als Sneijder'

Het Luxor Live in Arnhem was dinsdagavond uitverkocht voor de boekpresentatie van Op pad met de Dikke Prins, een boek van Marcel van Roosmalen over oud-voetballer Theo Janssen. Twee markante Arnhemmers.

In de zaal zaten zo'n 750 mensen. Wilfried de Jong interviewde de twee op het podium, Herman Koch sprak ze toe en ook de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, was aanwezig. Allemaal voor het inmiddels illustere duo.

Humor

Volgens Van Roosmalen had Janssen een hele praktische oplossing toen hij hoorde dat de zaal te klein zou kunnen zijn: "Gewoon alle rolstoelen en rollators eruit." Zo'n avond was het.

Janssen en Van Roosmalen kregen afgelopen week in De Wereld Draait Door ook al de lachers op hun hand met anekdotes over de moeizame totstandkoming van het boek. "Je begint ergens aan en weet niet waar je naartoe werkt", zegt Janssen. "Dat de mensen enthousiast zijn, dat doet goed."

De oud-speler van Vitesse, FC Twente, Ajax en het Nederlands elftal vergat afspraken en wilde Van Roosmalen veel dingen over zijn leven niet vertellen. Daar slaat de titel van het boek ook op. "Wat overblijft, is de mens Theo Janssen in de meeste pure vorm", aldus de auteur.

Vergelijking met Sneijder

Over de voetbalkwaliteiten van Janssen is Van Roosmalen duidelijk: "Hij was de meest talentvolle middenvelder van Nederland. Ik durf te zeggen: net zo goed als Wesley Sneijder. Hij leefde er alleen wat minder voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl