NOS Sport

Olympische Spelen blijven Noord- en Zuid-Korea binden

IOC-voorzitter blijft intermediair tussen Noord- en Zuid-Korea

Een jaar na de Olympische Winterspelen in Pyeongchang wordt Thomas Bach, voorzitter van het International Olympisch Comité, nog steeds ingezet bij de vredesonderhandelingen tussen Noord- en Zuid-Korea.

De beide Korea's liepen tijdens de Spelen mee tijdens de openingsceremonie en stelden ook een gemeenschappelijk ijshockeyteam voor vrouwen op.

Acties binnen de sport

"De Winterspelen van Pyeongchang boden een kans voor politieke dialoog", zegt Bach. "Sindsdien zijn er verschillende toppen geweest. En de twee leiders hebben ons gevraagd hun toenaderingsgesprekken te steunen door middel van acties binnen de sport. Dat is wat we nu doen."

Koreaanse cheerleaders moedigen het gezamenlijk ijshockeyteam aan tijdens de Spelen van 2018

"Over een paar dagen hebben we afgesproken met de twee regeringen en hun olympische comités om te kijken hoe het IOC kan bijdragen aan vrede op het Koreaans Schiereiland en in de wereld", besloot de Duitser.

Zomerspelen 2020

Bij de Zomerspelen in Tokio 2020 zullen Noord- en Zuid-Korea mogelijk ook samen meedoen aan diverse onderdelen. Zo heeft de internationale hockeyfederatie FIH al geopperd dat er een gemeenschappelijk team moet komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl