Bach in gesprek met de minister van Sport
NOS NieuwsAangepast

IOC-baas Bach op bezoek bij Kim Jong-un

Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité heeft Kim Jong-un bezocht in Pyongyang. Hij sprak een half uur met de Noord-Koreaanse leider en bezocht daarna samen met hem een voetbalwedstrijd in het 1 mei-stadion in Pyongyang.

Kim had Bach uitgenodigd om naar Noord-Korea te komen. Bach had op zijn beurt de deelname van Noord-Korea aan de Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang een van de hoogtepunten van de Spelen genoemd. Bij de openings- en slotceremonie stond de IOC-baas tussen vertegenwoordigers van Noord- en Zuid-Korea, na maanden van grote spanningen tussen beide landen.

Volgens Bach is Kim van plan om ook naar de Zomerspelen van 2020 in Tokio en de Winterspelen van 2022 in Peking Noord-Koreaanse sporters te sturen. Op Zomerspelen is Noord-Korea sinds 1992 een vaste deelnemer; bij Winterspelen laat het land af en toe verstek gaan.

Het IOC zegt in een verklaring dat het bezoek onderdeel is van de nauwe banden die het IOC onderhoudt met de 206 nationale olympische comités. Bach en zijn delegatie hadden ook een ontmoeting met Kim Il-guk, de minister van Sport. Morgen vertrekken de IOC'ers weer uit Pyongyang.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl