Weerman Piet Paulusma
In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS NieuwsAangepast

SBS6 neemt na 23 jaar afscheid van weerman Piet Paulusma

Weerman Piet Paulusma stopt bij SBS6. Het contract van de weerman wordt na 23 jaar niet verlengd. Daarmee valt eind dit jaar het doek voor Piets Weerbericht, dat sinds 1996 iedere dag te zien is bij de commerciële zender.

"Het is een strategische keuze van de leiding van SBS6", zegt Paulusma tegen Omrop Fryslân. "Die heeft gezegd: 'We gaan een andere kant op met het weer en daar hebben we Piet niet bij nodig'. Jammer."

Het contract van Paulusma eindigt op 31 december. Tot die tijd is hij nog dagelijks te zien. "Dat is mijn professionaliteit: ik ga niet schoppen of slaan."

Ik had graag die 25 jaar volgemaakt.

Piet Paulusma

Piets Weerbericht is een van de meest bekeken programma's op SBS6. De Fries presenteert het weer op geheel eigen wijze, waarbij hij steevast afsluit met de kreet "oant moarn", Fries voor "tot morgen".

Maar de zender wil volgens Paulusma een nieuw gezicht. "Dan is het dus definitief klaar. Ik heb hier straks 23 jaar gezeten en met veel plezier gewerkt. Ik had graag die 25 jaar volgemaakt. Dat zou een record zijn geweest, maar dat lukt dus niet."

In de 23 jaar dat Paulusma weerman was bij SBS6, was hij slechts een paar keer afwezig. In augustus vorig jaar werd hij vervangen door zijn dochter Martsje, vanwege een acute blokkade in zijn dikke darm.

Bekijk een aflevering van Piets Weerbericht uit 1996:

Talpa wil op SBS6 een andere kant op met het weerbericht. RTL-meteorologen Dennis Wilt en Amara Onwuka zijn door Talpa aangetrokken om vanaf dit voorjaar mee te denken over de nieuwe invulling van de weerpraatjes.

Naar Max?

Omroep Max-baas Jan Slagter heeft al laten weten interesse te hebben Paulusma naar de publieke omroep te halen. Hij gaat de komende weken gesprekken met hem voeren, zegt hij.

Slagter: "Piet is een fenomeen. Iedereen kent hem en houdt van hem. En ik denk dat hij erg goed op zijn plaats zou zijn bij Omroep Max."

Advertentie via Ster.nl