Ons land is huiverig als het gaat om het terughalen van Syriëgangers en hun kinderen. In België doen ze dat anders. Bij onze zuiderburen zijn twee kinderen van Syriëstrijders aangekomen. We spraken daarover met VRT-journalist Anne van Renterghem.

"De opwarming van de aarde gebeurd voor mijn neus", zei Maarten Loonen, die twee maanden per jaar op Spitsbergen woont. Het doet hem veel. Zelfs zoveel dat hij tijdens een boekpresentatie helemaal vol schoot.

Zijn ouders lieten hem in Marokko achter toen hij acht was. Omdat ze geen vertrouwen hadden in de Nederlandse manier van opvoeden. En toch voelde Abdella Mehraz zich niet achtergelaten.

Johns Rubriek ging over het werk van Ellen Deckwitz en 'Koloniale Schaamte'. Het was sowieso een fijne week voor John Janssen van Galen met al die poëzie tijdens de Turing Gedichtenwedstrijd. Met als winnaar Meity Volke. Zij mocht haar winnende gedicht zelf voordragen.

Het Beste van het Oog

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van een half uur.

01:00 - Kinderen van Syriëgangers

10:51 - Emotionele Klimaatwetenschapper

18:11 - Achtergelaten in Marokko

26:04 - John's Poëzie Rubriek

33:17 - Turing Gedichtenwedstrijd

STER reclame