Podcast Oog: kinderen van Syriëgangers en emotionele klimaatwetenschapper
Ons land is huiverig als het gaat om het terughalen van Syriëgangers en hun kinderen. In België doen ze dat anders. Bij onze zuiderburen zijn twee kinderen van Syriëstrijders aangekomen. We spraken daarover met VRT-journalist Anne van Renterghem.
"De opwarming van de aarde gebeurd voor mijn neus", zei Maarten Loonen, die twee maanden per jaar op Spitsbergen woont. Het doet hem veel. Zelfs zoveel dat hij tijdens een boekpresentatie helemaal vol schoot.
Zijn ouders lieten hem in Marokko achter toen hij acht was. Omdat ze geen vertrouwen hadden in de Nederlandse manier van opvoeden. En toch voelde Abdella Mehraz zich niet achtergelaten.
Johns Rubriek ging over het werk van Ellen Deckwitz en 'Koloniale Schaamte'. Het was sowieso een fijne week voor John Janssen van Galen met al die poëzie tijdens de Turing Gedichtenwedstrijd. Met als winnaar Meity Volke. Zij mocht haar winnende gedicht zelf voordragen.
Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van een half uur.
01:00 - Kinderen van Syriëgangers
10:51 - Emotionele Klimaatwetenschapper
18:11 - Achtergelaten in Marokko
26:04 - John's Poëzie Rubriek
33:17 - Turing Gedichtenwedstrijd
- liveblog
Morgen duidelijkheid over voortgang vaccinaties • Ook steun vanuit ziekenhuizen voor openen terrassen
Welkom in het coronablog van maandag 12 april. Je vindt hier het belangrijkste nieuws over de coronapandemie.
Rechtszaak over 'vergeten aanslag' in Dresden waarbij homostel werd aangevallen
Een geradicaliseerde Syriër stak de twee neer. Een van slachtoffers overleefde dat niet.
Teleurstelling en opluchting nu kabinet versoepelingen uitstelt
Hoewel de versoepelingen niet officieel waren aangekondigd, hadden veel mensen gehoopt dat de terrassen en winkels weer open zouden gaan op 21 april. Maar er zijn ook opgeluchte reacties, vanwege de hoge ziekenhuisbezetting.