Itzhak de Laat en Daan Breeuwsma
NOS Schaatsen

Shorttrackmannen weten geen A-finales te bereiken in Dresden

De Nederlandse mannen hebben de tweede dag van de wereldbeker shorttrack in Dresden niet succesvol kunnen afsluiten. Op de individuele afstanden slaagde geen van de mannen erin een A-finale te bereiken, waarna ook op de aflossing de eindstrijd niet werd gehaald.

Zonder Sjinkie Knegt, de motor van de Nederlandse ploeg die met zware brandwonden in het ziekenhuis ligt, had Nederland het zwaar. De formatie met Daan Breeuwsma, Dennis Visser, Dylan Hoogerwerf en Itzhak de Laat reed in vierde positie toen Visser Nederland naar de tweede plek bracht.

Die kon echter niet lang worden vastgehouden. Hoogerwerf ging, toen hij op de derde plek reed, door toedoen van een Fransman onderuit. Omdat Nederland niet op een positie reed die toegang zou geven tot de A-finale, is het kwartet veroordeeld tot de B-finale.

Geen succes op individuele afstanden

Op de 1.000 meter wist alleen Visser tijdens de kwalificaties van vrijdag de kwartfinales te bereiken, maar daarin eindigde hij als laatste. De winst ging naar de Zuid-Koreaan Hwang Dae-heon.

Hwang Dae-heon

Ook op de 1.500 meter konden de Nederlanders niet verrassen. Breeuwsma strandde in de halve finales, De Laat plaatste zich voor de B-finale en daarin finishte hij als vierde.

De afstand werd gewonnen door de Zuid-Koreaan Kim Gun-woo, die ook de vorige wereldbeker over 1.500 meter op zijn naam schreef en de leiding in het klassement in handen heeft genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl