ANP

Sjinkie Knegt heeft een huidtransplantatie aan zijn beide benen ondergaan in het brandwondencentrum in Groningen. De zware operatie was nodig om zijn huid beter te laten herstellen.

Knegt raakte op 10 januari ernstig gewond bij het aansteken van de houtkachel in zijn huis. De vlammen zetten de kleding van de shorttracker in brand. Hij raakte op diverse plekken gewond en ligt sindsdien in een ziekenhuis in Groningen.

Eigen huid

Bij de operatie is huid van zijn eigen bovenbeen gebruikt. De andere brandwonden op zijn lichaam herstellen op eigen kracht. Volgens het ziekenhuis is de operatie goed gegaan en is een nieuwe operatie waarschijnlijk niet nodig.

Knegt laat weten dat hij blij is dat de operatie goed is verlopen: "Ik kijk uit naar een spoedig herstel, ze verzorgen me hier uitstekend. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik mijn leven snel weer kan oppikken. Zo snel ik kan ga ik werken aan een comeback op het ijs".

Onder meer zijn collega-shorttracker Daan Breeuwsma steunde hem vandaag op Twitter. Volgens de schaatsbond KNSB heeft Knegt veel beterschapswensen gekregen uit heel Nederland. "Daar ben ik superblij mee", zegt de Fries: "Het geeft me extra motivatie om hier weer bovenop te komen."

Sjinkie Knegt moet nog enkele weken in het ziekenhuis blijven om te herstellen van zijn brandwonden.

STER reclame