Pep Guardiola uit zijn frustratie bij Sergio Agüero

City blameert zich in titelrace, Solskjaer loopt record mis bij United

Manchester City leek met vier overwinningen op rij de smaak weer te pakken te hebben in de Premier League, maar door een 2-1 nederlaag bij Newcastle United heeft de ploeg van Pep Guardiola vanavond toch weer averij opgelopen in de titelstrijd met Liverpool.

Sergio Agüero zorgde met een goal in de eerste minuut voor een droomstart, maar City was daarna niet meer bij de les. Er werd slordig gespeeld en dat strafte Newcastle in de tweede helft af met doelpunten van Salomón Rondón en Matt Ritchie, die tien minuten voor tijd een penalty benutte.

Door de nederlaag van City kan Liverpool morgen tegen Leicester City uitlopen naar een voorsprong van zeven punten.

Solskjaer loopt record mis bij United

Bij Manchester United had Ole Gunnar Solskjaer de eerste manager kunnen worden die in de Premier League zijn eerste zeven wedstrijden wist te winnen. Zijn ploeg kwam thuis tegen Burnley echter niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Ole Gunnar Solskjaer op de bank bij Manchester United

Solskjaer blijft daardoor op zes overwinningen steken, net als Carlo Ancelotti en Josep Guardiola in het verleden bij hun competitiestart voor respectievelijk Chelsea en Manchester City.

Drie minuten voor tijd stond United zelfs met 2-0 achter na goals van Ashley Barnes en Chris Wood, maar Paul Pogba (penalty) en Victor Lindelöf redden op de valreep een punt voor de thuisploeg.

Babel wint met Fulham

Fulham (met Ryan Babel in de basis) slaagde er thuis tegen Brighton (met Jürgen Locadia en Davy Pröpper) in een 0-2 achterstand om te buigen in een 4-2 overwinning.