NOS Voetbal

Babel nu ook terug in Premier League: 'Zo gezegd, zo gedaan'

Babel nu ook terug in Premier League: 'Zo gezegd, zo gedaan'

Ryan Babel komt sinds vorige maand uit voor Fulham. Het is in totaal al de achtste transfer van de Oranje-international, maar hij kan ze allemaal zo opdreunen. "Ajax, Liverpool, Hoffenheim, Ajax, Kasimpasa, Al Ain, Deportivo, Besiktas en nu Fulham."

De aanvaller is een soort handelsreiziger als het om clubs gaat en meestal is dat een slecht teken. "Nee, ben ik het niet mee eens. Ik denk dat het bij mij nodig was om mijn carrière te verbeteren. Dan moet je die stap maken. En uiteindelijk is het goed gelukt."

Goede planning

Strategisch plande de 32-jarige Babel zijn weg terug naar de top. "Toen ik Deportivo verliet, kwam Besiktas. Ik dacht: die spelen Europees en dan zou ik weer in beeld kunnen komen voor het Nederlands elftal. Nou, zo gezegd, zo gedaan."

Door zijn goede spel en doelpunten bij Besiktas haalde Dick Advocaat hem in 2017 terug bij Oranje. En nu is hij voor een half jaar ook terug in de Premier League. "Mijn contract zou aflopen bij Besiktas. Dan kom ik liever transfervrij uit de Premier League dan uit Turkije."

Zijn rentree in Engeland was vorige week nog geen gelukkige; een onverdiende 2-1 nederlaag tegen Tottenham Hotspur. Een nieuwe tegenvaller voor Fulham dat voorlaatste staat. "Degradatiekandidaat of niet, dat maakt me niet uit. Maar als het mis gaat, dan voel ik me wel verantwoordelijk."

Babel denkt aan oranje haar

En dan Babels rode haar. Hoe zit dat eigenlijk? "Ik wilde vorig jaar zomer iets geks voor de vakantie. Nu komt er zo langzamerhand een beetje marketing bij kijken. Er zijn kappers die er wat mee willen. Als we met Nederland het EK halen, maak ik het oranje."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl