NOS VoetbalAangepast

Van Persie en 'Gio' smullen van historische zege: 'Wauw, wat mooi'

Van Persie keek om zich heen en dacht: 'Wauw, wat mooi'

Het was een exemplarisch moment vanmiddag in De Kuip. Feyenoord ging met 3-2 rusten tegen Ajax en Robin van Persie liep met een grote grijns naar de kleedkamer. "Ik keek om me heen en dacht: wauw, dit is wel heel erg mooi."

Het was een voorbode voor wat nog zou komen, want na rust trok Feyenoord de enerverende Klassieker met 6-2 naar zich toe. Van Persie, die twee keer scoorde, genoot: "Je voelde: het gaat vandaag gebeuren."

Historische uitslag

"Dit is historisch, denk ik", zei trainer Giovanni van Bronckhorst na afloop en hij had gelijk. Sinds 1964 wonnen de Rotterdammers niet meer met zulke cijfers van Ajax. Destijds werd het 9-4 voor Feyenoord, dat toen officieel nog Feijenoord heette.

Van Bronckhorst won met Feyenoord al de landstitel, de beker en de Johan Cruijff Schaal, maar in de eredivisie winnen van Ajax was hem nog niet gelukt. In zijn laatste maanden als trainer van Feyenoord is hij daar dus alsnog in geslaagd.

"Vooral de manier waarop was mooi", sprak de trainer. "We knokken ons terug en laten niet meer los. Ik zag passie, strijd, duels. We hebben de zwaktes van Ajax optimaal benut."

Van Bronckhorst: 'Dit was een historische overwinning'

Het is nu zaak voor Feyenoord om ook volgende week bij Excelsior te presteren, stelde Van Persie vast: "We moeten constanter zijn, dat is het doel. Zo'n mooie wedstrijd als vandaag was alweer een tijdje geleden, daar moeten we eerlijk in zijn."

Van Bronckhorst vulde aan: "Vandaag was een grote wedstrijd en dan zijn de jongens er helemaal klaar voor. Bij andere wedstrijden moet het uit hunzelf komen en daar hebben ze moeite mee."

Robin van Persie en zijn teamgenoten vieren de 3-2

Van Persie: "Er zit zoveel voetbal in dit team, het zijn allemaal liefhebbers. Er waren ook veel fouten, maar het tempo lag vandaag hoger dan normaal. Arsenal-United was van de week niet zo'n spektakel hoor."

Ook voorgevoel bij Berghuis

Nadat de 1-1 was gevallen, bekroop ook Steven Berghuis een bijzonder voorgevoel. "Die goal bracht bij ons het geloof terug. Maar niet alleen bij ons, ook bij de supporters. Dat voelde ik aan het stadion."

Berghuis: 'Dit gevoel, dat is waar je het voor doet'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl