PSV heeft zich met een 2-1 thuiszege op FC Groningen hersteld van de flater van vorige week bij FC Emmen (2-2), maar overtuigend was het niet wat de koploper liet zien. Bovendien zijn er zorgen om de geblesseerd uitgevallen Hirving Lozano.

De Mexicaan zette PSV in de eerste twintig minuten op 2-0 na goed voorwerk van Steven Bergwijn en Gastón Pereiro. Een grote zege leek in de maak, want Luuk de Jong kreeg nog twee grote kansen op zijn honderdste goal in een PSV-shirt. Beide keren redde doelman Sergio Padt.

Opeens wordt alles anders

Maar plots kantelde het duel. Ludovit Reis scoorde met een geluksschot, dat van richting veranderd werd, en Lozano viel geblesseerd uit. Plots had PSV lood in de benen.

Groningen rook zijn kansen en viel aan. PSV durfde niet door te drukken uit angst voor de gelijkmaker. Die kwam er vlak voor tijd bijna, maar Groningen-middenvelder Thomas Bruns schoot zijn vrije trap op de lat.

Gedachten PSV gingen terug naar Emmen

Bij PSV gingen de gedachten terug naar vorige week, toen er bij Emmen een 2-0 voorsprong werd weggegeven. Aanvoerder Luuk de Jong: "Je denkt: het zal toch niet weer gebeuren? Dat lijkt me menselijk. We komen hier goed weg."

Bij PSV-trainer Mark van Bommel was er opluchting over de overwinning ("zeg dat wel"), maar hij vreest ook voor een lange absentie van Lozano. "Dat ziet er niet goed uit. Ik heb nog geen diagnose, maar zoals hij van het veld gedragen werd. Bijna roerloos."

Morgen Feyenoord-Ajax

Met de overwinning voert PSV de druk op Ajax wel op. Om op twee punten van de Eindhovenaren te blijven, moeten de Amsterdammers morgen in de Kuip winnen van Feyenoord.

Statistieken PSV-FC Groningen

STER reclame