Kei Nishikori feliciteert Novak Djokovic na zijn opgave door een bovenbeenblessure AFP

Djokovic wacht na opgave Nishikori halve finale tegen Pouille

tijd van publicatie Aangepast

Novak Djokovic heeft weinig energie hoeven verspelen om de halve finales van de Australian Open te bereiken. De Serviër zag bij 6-1, 4-1 in zijn voordeel tegenstander Kei Nishikori opgeven vanwege een blessure aan het rechterbovenbeen.

De Japanner speelde in aanloop naar de kwartfinales al drie vijfsetters en die inspanningen eisten hun tol. Vanaf het begin was het duidelijk dat Nishikori, die in zijn loopbaan vaak met blessureleed te maken heeft gehad, niet fris was.

Djokovic bereikte voor de 34ste keer de halve finales op een grandslamtoernooi en treft daarin de Fransman Lucas Pouille.

Lucas Pouille balt zijn vuist AFP

Pouille heeft zich voor het eerst in zijn loopbaan voor de halve finales van een grandslamtoernooi weten te plaatsen. De Fransman was met 7-6 (4), 6-3, 6-7 (2), 6-4 te sterk voor Milos Raonic.

Raonic, die eerder nog imponeerde met zijn zege op Alexander Zverev, had in de drie voorgaande ontmoetingen met de Fransman nog geen set verloren. En ook nu nam hij in de eerste set een 5-2 voorsprong.

Ommekeer

Maar ineens keerde de partij. Pouille, die weer lijkt opgebloeid met Amélie Mauresmo als coach aan zijn zijde, kwam niet meer in de problemen op eigen service.

Raonic werkte heel wat breekpunten weg, richtte zich op in de tiebreak van de derde set, maar capituleerde op het derde matchpoint alsnog.

STER Reclame