Zwaar gefrustreerde Zverev slaat racket aan diggelen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Alexander Zverev is er opnieuw niet in geslaagd om ver te komen op een grandslamtoernooi. De Duitse tennisser, nummer vier van de wereld, werd op de Australian Open al in de vierde ronde uitgeschakeld door de Canadees Milos Raonic: 1-6, 1-6, 6-7 (5).

De 21-jarige Zverev doet al een paar seizoenen mee aan de top, won al vier masterstoernooien en eind vorig jaar ook de ATP Finals, het officieuze WK. Op de majors kwam hij echter niet verder dan een kwartfinale op Roland Garros vorig jaar.

Variatie Raonic

Tegen Raonic kwam Zverev er totaal niet aan te pas. De Canadees varieerde slim met zijn snelheid en daar wist Zverev zich geen raad mee. Op 5-4 in de derde set werkte de Duitser nog twee matchpoints weg, maar even later was het in de tiebreak wel raak.

Zverev stak tijdens de partij zijn ergernis over zijn eigen optreden ook niet onder stoelen of banken: hij sloeg met grote kracht een racket kapot.

EPA

Raonic moet het in de kwartfinales opnemen tegen Lucas Pouille. De Fransman was de als elfde geplaatste Kroaat Borna Coric met 6-7 (4), 6-4, 7-5, 7-6 (2) de baas.

Nishikori wint, Carreño loopt woedend weg

Ook Kei Nishikori bereikte - met pijn en moeite - de laatste acht. In zijn derde vijfsetter van het toernooi versloeg de Japanner de Spanjaard Pablo Carreño met 6-7 (8), 4-6, 7-6 (4), 6-4, 7-6 (8).

De marathonpartij gaf genoeg vertier, maar het venijn zat hem in de staart. Carreño stond in de supertiebreak met 8-5 voor toen de umpire na een foute call van de lijnrechter het punt direct aan Nishikori gaf in plaats van een let te laten spelen.

Carreño klaagde steen en been, was helemaal uit zijn ritme en won geen punt meer. Wel schold hij na afloop nog even de umpire de huid vol.

Woedend verlaat Pablo Carreño de baan EPA

STER reclame