Bij Tottenham Hotspur zitten ze met de handen in het haar, want de ene na de andere doelpuntenmaker valt weg. De laatste in de rij is Dele Alli, die zeker een maand buitenspel staat met een hamstringblessure.

Topscorer Harry Kane raakte al eerder geblesseerd aan zijn knie en Son Heung-Min speelt met Zuid-Korea de Azië Cup. Het drietal is dit Premier League-seizoen samen goed voor 27 van de 48 doelpunten.

De Braziliaan Lucas Moura, die zes goals voor zijn rekening nam, is net hersteld van een blessure, maar nog niet wedstrijdfit bevonden.

Alli maakte zondag de gelijkmaker voor Tottenham in het met 2-1 gewonnen duel met Fulham. In de slotfase van die wedstrijd viel hij geblesseerd uit.

Champions League-ticket

Tottenham staat momenteel derde in de Premier League op negen punten van koploper Manchester City. De Spurs willen het seizoen eindigen met een Champions League-ticket en daarvoor is een plek in de topvier vereist.

Stand Premier League

Liverpool 23-60 (54-13)
Manchester City 23-56 (62-17)
Tottenham Hotspur 23-51 (48-23)
Chelsea 23-47 (40-19)
Arsenal 23-44 (48-32
Manchester United 23-44 (46-33)

In de huidige Champions League draait Tottenham ook nog mee. Op 13 februari en 5 maart is Borussia Dortmund de tegenstander in de achtste finales.

"Nu kunnen andere spelers hun kwaliteiten tonen", liet manager Mauricio Pochettino weten. Daar hoort Vincent Janssen niet bij. Hij mag weg uit Londen en wordt in verband gebracht met Burnley FC.

STER reclame