Duncan Laurence
NOS Nieuws

Duncan Laurence naar Songfestival: 'We werden van onze stoel geblazen'

De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival is de 24-jarige singer-songwriter Duncan Laurence, heeft AVROTROS bekendgemaakt.

Laurence studeerde afgelopen jaar af aan de Rockacademie in Tilburg. Algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie Eric van Stade zegt over de keuze voor de relatief onbekende artiest: "We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is." Welk nummer Laurence speelde, is niet bekend.

Duncan Laurence deed in 2014 als Duncan de Moor mee aan The Voice of Holland:

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Ilse DeLange was destijds een van de coaches van The Voice of Holland. Zij had de selectiecommissie voor de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival getipt over Duncan Laurence. "Duncan is heel bijzonder. Wat hij schrijft is heel erg internationaal. Het is authentiek."

Volgens De Lange heeft Laurence de persoonlijkheid die bij zo'n groot avontuur hoort. "Zijn prioriteiten liggen altijd bij de muziek."

'Focussen'

Met welk nummer Duncan Laurence meedoet is nog niet bekendgemaakt. Volgens AVROTROS worden alle details over de Nederlandse inzending op 7 maart bekendgemaakt en kan Duncan zich "tot die tijd in alle rust volledig focussen en voorbereiden op zijn inzending".

De 64ste editie van het Eurovisie Songfestival wordt in mei gehouden in Tel Aviv.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl