Pijpleiding Mexico ontploft, dodental loopt snel op

time icon Aangepast
AFP

Bij een explosie van een pijpleiding in een dorp in Centraal Mexico zijn zeker 66 doden gevallen. Dat heeft de gouverneur van de staat Hidalgo bekendgemaakt. In eerste instantie was sprake van 21 doden, maar later op de dag kwamen de autoriteiten met een fors hoger dodental. Er zijn ook tientallen gewonden met veelal ernstige brandwonden.

Benzinedieven hadden gaten in de leiding geboord om benzine te kunnen aftappen. Veel mensen uit de buurt probeerden vervolgens met emmers benzine op te vangen, toen brand ontstond en er een explosie plaatsvond.

Na de explosie werden deze beelden gemaakt:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Beelden van de vuurzee na de explosie

In Mexico is brandstofdiefstal een groot probleem. De overheid heeft veel pijpleidingen en raffinaderijen gesloten om brandstofdiefstal te bestrijden.

De olie wordt nu vervoerd in zwaarbewaakte tankwagens, wat langzaam gaat. Bij pompstations staan lange rijen en in veel steden is het openbaar vervoer stilgelegd vanwege een gebrek aan brandstof.

STER Reclame