Een vrachtwagen brengt graafmachines naar de plek waar naar Julen wordt gezocht EPA

'Reddingswerkers bereiken Spaanse peuter Julen zaterdagmiddag'

time icon

De reddingswerkers die in een put in de buurt van de Spaanse stad Málaga op zoek zijn naar de peuter Julen, verwachten dat ze zaterdag bij hem zijn. Het jongetje is sinds afgelopen zondag vermist.

De ingenieur die de zoekactie in de 110 meter diepe tunnel leidt, is er zeker van dat het team Julen zal vinden. "Als we niet opnieuw op extreem harde steenlagen stuiten, bereiken we hem over 15 uur", zegt Angel Garcia.

Als zijn tijdsberekening klopt, zou de 2-jarige jongen rond het middaguur gevonden moeten worden. De zoektocht liep gisteren opnieuw vertraging op.

Deze illustratie laat zien hoe er gegraven wordt naar Julen:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zo wordt er gegraven naar de 2-jarige Julen

De reddingswerkers veranderen steeds van graafmethode vanwege de harde bodem en verzakkingen in het terrein. "Het voornaamste is dat we veilig bij hem kunnen komen. Ook de mensen die aan het werk zijn moeten veilig blijven", zegt Angel Garcia.

De operatie wordt verder bemoeilijkt door de regen die in het gebied is gevallen. De reddingswerkers proberen Julen nu te bereiken via een verticale tunnel, parallel aan de put waarin het jongetje vast zou zitten.

Spaanse functionarissen zeggen dat ze nog steeds hoop hebben dat de peuter leeft. Een expert zei gisteren dat er een luchtbel kan zitten onder de plek waar het jongetje vast zou zitten.

Correspondent Rop Zoutberg was deze week bij de put. Hij was daar niet de enige journalist:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Journalisten wachten op de heuvels van Malaga op nieuws over Julen

STER Reclame