Keniaanse veiligheidstroepen bij het hotelcomplex in Nairobi
NOS NieuwsAangepast

21 doden en nog 19 vermisten na aanslag op hotelcomplex Kenia

Na de aanslag op een hotelcomplex in de Keniaanse hoofdstad Nairobi worden nog negentien mensen vermist. Het Keniaanse Rode Kruis heeft dat bekendgemaakt. Het dodental is opgelopen tot 21, heeft de politie gezegd. De vijf aanvallers zijn gedood.

Bij het luxe DusitD2-hotel in Nairobi waren gistermiddag eerst meerdere explosies. Een zelfmoordterrorist blies zich op in het complex, waar ook kantoren en een bank zijn gevestigd. Daarna vielen terroristen al schietend binnen en verschansten ze zich.

De aanval op het complex duurde in totaal ruim 19 uur. Vanochtend maakte de Keniaanse president Kenyatta bekend dat alle terroristen waren gedood. Hij zei dat veiligheidstroepen zeker 700 mensen in veiligheid hebben gebracht.

Ook Nederlander ontsnapt

Gisteren wist ook een Nederlander te ontsnappen uit het hotel. Anderen zaten afgelopen nacht vast tussen de schietende terroristen en militairen.

De operatie tegen de terroristen duurde zo lang, omdat het complex erg onoverzichtelijk is, zei Lindijer. "Het is er echt een labyrint, ik raak er zelf ook altijd de weg kwijt. Verder moesten de veiligheidstroepen heel voorzichtig te werk gaan."

Onder de doden zijn een Amerikaan en een Brit. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door de terroristische beweging al-Shabaab uit Somalië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl