Aanrijding 'geel hesje' bij Visé
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Verdachte doodrijden geel hesje 'was in paniek na overval door twintig man'

De vrachtwagenchauffeur uit Landgraaf die wordt verdacht van het doodrijden van een demonstrant in een geel hesje vorige week vrijdag, is die avond naar eigen zeggen overvallen door tien tot twintig mensen.

De overvallers droegen zwarte camouflagepakken en bivakmutsen. "Hij heeft geen geel hesje gezien", zegt zijn advocaat Richard Wagemans tegen L1 en de NOS.

De verdachte is op vrije voeten en krijgt beveiliging op verzoek van de Belgische justitie omdat gevreesd wordt voor wraakacties door demonstranten in gele hesjes.

Advocaat Richard Wagemans over de zaak:

Advocaat van verdachte doodrijden geel hesje: 'Hij had niets in de gaten'

'Niet met voorbedachten rade'

Volgens Wagemans heeft de trucker de rechter-commissaris ervan overtuigd "dat hij niet met voorbedachten rade of anderszins een strafbaar feit heeft begaan." Het parket in Luik bevestigde de lezing van de advocaat later vandaag. De chauffeur blijft wel verdachte en moet zich beschikbaar houden. Zijn verklaring wordt onderzocht.

De advocaat spreekt van "een goed verhaal". Volgens de chauffeur is zijn wagen "totaal in elkaar geslagen", waardoor hij in paniek is geraakt. "Daarna is hij langzaam naar voren gereden."

Volgens het parket zei de man dat de verwarring groot was en dat hij vreesde voor zijn veiligheid.

De man had volgens zijn advocaat niet door dat er iemand was overreden. "Pas na het weekend hoorde hij in een telefoontje van de politie dat hij verdachte was."

Demonstranten in gele hesjes blokkeerden vrijdag de snelweg van Luik naar Maastricht. Personenauto's mochten doorrijden, vrachtwagens niet. De vrachtwagen van de man uit Landgraaf werd tegengehouden, maar de chauffeur reed door. Hij raakte daarbij een 50-jarige betoger, die ter plekke overleed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl