Wendy van Dijk tijdens een liveshow van The Voice of Holland ANP

Nieuwe slag John de Mol, Wendy van Dijk naar Talpa

time icon Aangepast

Presentatrice Wendy van Dijk stapt na dertien jaar over van RTL naar Talpa. Zij zal voor het mediabedrijf van John de Mol actief worden als presentatrice en actrice. Dat heeft Talpa bekendgemaakt in een persbericht.

Van Dijks contract zou later dit jaar aflopen. Er gingen al eerder geruchten dat zij dacht aan een overstap naar Talpa, waar onder meer SBS 6 onder valt.

Triple A

Talpa-eigenaar De Mol zegt blij te zijn dat hij zo'n "triple A-ster" als Van Dijk heeft binnengehaald. "Zij heeft zoveel ervaring, zij is zo'n grote naam. Ik heb gemerkt dat dit steeds belangrijker wordt bij het grote publiek."

Begin vorig jaar vertrok Van Dijks man, Erland Galjaard, als programmadirecteur bij RTL. Ook hij zou gesprekken voeren met Talpa.

Sterren kopen

John de Mol is in medialand druk bezig met zijn 'sterrenstrategie'. Zo stapte Gordon vorig jaar over van RTL naar Talpa. Ook haalde De Mol radiopresentator Gerard Ekdom van NPO Radio 2 naar Radio 10.

Verder heeft De Mol de mannen van Voetbal Inside naar Veronica gebracht. Programmadirecteur van RTL7, Marco Louwerens, maakt ook de overstap naar Veronica. In 2017 verruilde Giel Beelen 3FM al voor Radio Veronica.

STER Reclame