NOS SportAangepast

Eindelijk weer succes voor Haase in enkelspel Australian Open

Robin Haase heeft voor het eerst in acht jaar de eerste ronde van de Australian Open overleefd. Dat deed de Hagenaar zelfs zonder setverlies tegen de Spanjaard Guillermo García López: 7-5, 6-4, 7-5.

Haase trainde in aanloop naar de Australian Open regelmatig met Roger Federer en dat heeft hem geen windeieren gelegd. In het snikhete Melbourne (34 graden) serveerde hij sterk, stuurde hij de 35-jarige García López met lepe ballen van hoek naar hoek en stond hij er op de belangrijke momenten.

Haase: 'Voelde kramp opkomen'

Haase was uiteraard blij met de overwinning, maar ook dat het duel niet veel langer duurde. "Bij 5-5 in de derde set voelde ik kramp opkomen. Als hij die set had gepakt, had ik vandaag denk ik niet meer gewonnen."

Haase: 'Denk dat Federer mij mag, omdat ik relaxed tegen hem doe'

En over trainen met Federer: "Hij is heel relaxed en ik denk dat hij het fijn vindt dat ik ook relaxed naar hem ben. Veel mensen kijken tegen hem op, maar ik zie hem gewoon als collega en praat normaal met hem."

In 2011 haalde Haase de derde ronde, zijn beste resultaat tot nu toe bij de Australian Open. In het enkelspel dan, want in het dubbelspel bereikte hij in 2013 samen met Igor Sijsling de finale.

Nu tegen een herboren Berdych

In de volgende ronde speelt Haase tegen de Tsjech Tomás Berdych. De voormalig nummer vier van de wereld, die terug is na een zware blessure, maakte indruk tegen de Britse halvefinalist van vorig jaar en nummer dertien van de wereld Kyle Edmund: 6-3, 6-0, 7-5.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl