Bobsleeteam De Bruin
NOS Sport

Team De Bruin verrast met zesde plaats bij EK viermansbob

Bobsleeër Ivo de Bruin heeft met zijn bemanning Dennis Veenker, Janko Franjic en Joost Dumas in Königssee zijn beste resultaat dit seizoen in de viermansbob neergezet. In de wereldbekerwedstrijd die tevens als Europees kampioenschap gold, eindigden de Nederlanders als achtste. In het EK-klassement bezette de Nederlandse formatie de zesde plaats.

De Europese titel ging voor de derde keer op rij naar het viermansteam van de Duitser Johannes Lochner. Hij bleef het Letse kwartet van piloot Oskars Kibermanis 0,18 seconde voor. De derde plaats was voor de Duitser Francesco Friedrich op 0,22 seconde. De topdrie van het EK was tevens het podium van de wereldbekerwedstrijd.

Sterke runs

De Bruin finishte met de viermansbob in de eerste run als negende, 0,40 seconde achter de leidende Lochner. De Nederlander slaagde erin nog een plaats op te schuiven via de tweede run. Zijn achterstand op de winnaar bedroeg 1,02 seconde. Voor het EK-klassement werden de teams van de Canadees Justin Kripps (vijfde) en de Zuid-Koreaan Won (zesde) geschrapt.

"Ik ben echt heel blij met dit resultaat", zei De Bruin, die met de tweemansbob een dag eerder in het EK-eindklassement op de elfde plaats bleef steken.

Vorige week bij de wereldbekerwedstrijd in Altenberg verraste de Bruin in de tweemansbob samen met Janko Franjic al met de zevende plaats. "We maken dit seizoen grote stappen. Het gaat steeds beter", constateerde hij verheugd in Zuid-Duitsland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl