Tennisster Petra Kvitová
NOS Sport

Kvitová wint 26ste WTA-titel, primeurs voor De Minaur en Sandgren

Petra Kvitová heeft in de aanloop naar de Australian Open op karakter het hardcourttoernooi van Sydney op haar naam geschreven. De Tsjechische tennisster, ook in 2015 winnares, rekende in de bijna 2,5 uur durende finale met thuisspeelster Ashleigh Barty af: 1-6, 7-5, 7-6 (3).

Het lukte Kvitová in de derde set twee keer niet op eigen service de klus te klaren (op 5-4 en 6-5). Ze verloor beide games, waarin ze regelmatig stond uit te hijgen, met een handvol dubbele fouten.

Wilskracht

De wilskracht van de Tsjechische bleek sterker dan haar vermoeidheid. Ondanks een dubbele fout in de tiebreak (haar tiende) troefde ze Barty. in 2018 ook verliezend finaliste, op karakter af. Barty had in de halve finale Kiki Bertens verslagen.

Kvitová won in Sydney haar 26ste titel.

Jonge De Minaur wint voor eigen publiek

In het mannentoernooi in Sydney ging de pas 19-jarige Alex De Minaur in z'n derde finale voor het eerst met de hoofdprijs aan de haal. Voor eigen publiek rekende hij in de finale af met de vijftien jaar oudere Italiaan Andreas Seppi: 7-5, 7-6.

Alex De Minaur schreeuwt het uit in de finale van het ATP-toernooi in Sydney tegen Andrea Seppi

De Minaur had een drukke dag, want hij moest eerst nog aan de bak tegen Gilles Simon in de door regen uitgestelde halve finale. De nummer 29 van de wereld klopte de eveneens vijftien jaar oudere Fransman met 6-3, 6-2.

In de finale tegen Seppi (ATP-37) kwam De Minaur in beide sets én in de tiebreak op achterstand, maar bewees naast talent ook over veerkracht te beschikken.

Vorig jaar speelde De Minaur in Sydney zijn eerste ATP-finale. Die verloor hij toen van de Rus Daniil Medvedev.

Eerste titel Sandgren

Ook in Auckland mocht een tennisser voor het eerst de beker in de lucht steken. Tennys Sandgren sleepte in Nieuw-Zeeland z'n eerste ATP-titel in de wacht. De Amerikaanse laatbloeier klopte in de finale de Brit Cameron Norrie met 6-4 en 6-2.

Tennisser Tennys Sandgren wint zijn eerste ATP-toernooi in Auckland

Aan het begin van vorig jaar had de destijds 26-jarige Amerikaan maar twee partijen op de ATP Tour gewonnen en stond hij net binnen de mondiale top-100. Een jaar later is de eerste titel een feit.

Vorig jaar brak de tennisser uit Tennessee - die in die periode veel kritiek kreeg vanwege zijn conservatieve denkbeelden - door op de Australian Open, waar hij na zeges op onder anderen Stan Wawrinka en Dominic Thiem tot de kwartfinales reikte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl