Donald Trump AFP

Wekdienst 10/1: Uitspraak zaak liquidatie broer kroongetuige en nepmerkkleding op Insta

time icon

Goedemorgen! Vandaag start de bergingsactie van de overboord geslagen containers op de Wadden en doet de rechter uitspraak in de zaak tegen Shurandy S., de man die bekende dat hij de broer van kroongetuige Nabil B. doodschoot.

Deze wekdienst liever luisteren? Dat kan hier.

De wekdienst van donderdag 10 januari.

Vanochtend is het wisselend bewolkt, later in de middag neemt de kans op neerslag toe vanuit het noorden. In Zuid-Limburg kan vanavond laat (natte) sneeuw vallen. Bij een matige noordenwind wordt het 2 tot 6 graden.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag start de grote bergingsactie van de overboord geslagen containers van de MSC Zoe. Bergingsbedrijf Ardent begint met het bergen van de containers in de Eemsgeul.
  • In de jaarbeurs in Utrecht gaat de Vakantiebeurs van start. Waar gaat de Nederlander dit jaar heen?
  • En de rechter doet uitspraak in de strafzaak tegen Shurandy S., die bekend heeft dat hij vorig jaar in Amsterdam Reduan B. heeft doodgeschoten, de broer van kroongetuige Nabil B. Het Openbaar Ministerie heeft 28 jaar geëist tegen S.

Wat heb je gemist?

Instagram haalt steeds vaker accounts offline waarop nepkleding van dure merken wordt aangeboden: vorig jaar ging het om 2000 stuks, waarop bijvoorbeeld een Gucci-riem voor 150 euro (originele prijs: 750 euro) of Louboutin-sneakers voor 170 euro (in plaats van 900 euro) werden aangeboden. Voor jongeren kan dit een lucratieve manier zijn om wat bij te verdienen, maar ook de FIOD, de douane en merkrechtenbureaus houden de sociale media goed in de gaten, ontdekte NOS Stories.

Een 17-jarige handelaar vertelt over hoe hij via Insta goed geld verdient:

Ander nieuws uit de nacht:

  • Trump verlaat overleg met Democraten over grensmuur: De Amerikaanse president is bruusk weggelopen uit onderhandelingen over de shutdown. Toen Democratische leiders bleven weigeren geld beschikbaar te stellen voor een grensmuur, sloeg hij volgens aanwezigen op tafel, stond op en liep weg.
  • Oppositieleider Congo wint onverwachts verkiezingen: Felix Tshisekedi kreeg 38 procent van de stemmen. Hij eindigde daarmee verrassend voor de andere oppositiekandidaat Martin Fayulu en de kandidaat die president Joseph Kabila naar voren had geschoven. Fayulu trekt de uitslag in twijfel en spreekt over een coup.
  • Gemeentelijke lasten omhoog door hogere afvalstoffenbelasting: Huiseigenaren zijn gemiddeld 702 euro kwijt aan onroerendezaakbelasting, rioolheffing en afvalstoffenheffing. Dat is 4,3 procent meer dan vorig jaar. Bij huurders gaat het gemiddeld om 347 euro; een stijging van 5,4 procent. Die stijging komt vooral doordat de Rijksoverheid de afvalstoffenbelasting voor gemeenten ruim heeft verdubbeld.

En dan nog dit:

In Venlo heeft een man urenlang op een granaat gelegen, uit angst dat deze zou ontploffen. Hij had de granaat gevonden bij graafwerk en ging erop liggen omdat hij een sissend geluid hoorde.

In de 3 uur die het duurde om de EOD ter plekke te krijgen, bleef de man liggen, terwijl twee flats in de omgeving werden ontruimd. Uiteindelijk bleek het te gaan om een brisantgranaat zonder springstof. De man is voor controle naar het ziekenhuis in Venlo gebracht.

De man werd door de toegesnelde EOD warm gehouden met dekens:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Man ligt urenlang op sissende granaat in achtertuin

Fijne dag!

STER Reclame