Van Persie begint aan laatste halfjaar: 'KNVB heeft opties neergelegd'

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Persie begint aan laatste halfjaar: 'KNVB heeft opties neergelegd'

Een stralende lach op zijn gezicht, mooie verhalen over zijn vakantie en veel positivisme over zijn toekomst. Robin van Persie geniet zichtbaar tijdens het trainingskamp van Feyenoord in het Spaanse Marbella.

"Ik ben lekker op vakantie geweest in Dubai. Twaalf dagen lang met vrienden en familie", vertelt de 35-jarige Van Persie. "Nemanja Vidic (zijn oud-ploeggenoot bij Manchester United, red.) was daar ook. Hij is nu 3,5 jaar gestopt en zei heel passend: 'Once you retire, you have to be the coach of your own life.'"

Het zet de aanvaller aan het denken over zijn leven na het profvoetbal. Eerder gaf Van Persie aan dat hij "in principe" aan zijn laatste seizoen bezig is. "Alles wordt voor ons geregeld. Een teammanager en een coach vertellen wat je moet doen. We zijn eigenlijk net kinderen, gaan heel vaak op schoolreisjes..."

"Maar als dat wegvalt, moet je de coach worden van je eigen leven. Of dat moeilijk is als er je hele leven voor je gedacht is? Ja, maar ik ga het proberen."

Gudde biedt opties

Mogelijk zit er dan ook een carrière als trainer in het verschiet. "Het lijkt me leuk, maar ik weet het niet. Ik heb er wel contact over gehad met Eric Gudde (directeur betaald voetbal KNVB, red.). Hij legde opties neer voor mijn eventuele traject, maar er is nog niets besloten."

Eerst gaat de aanvoerder genieten van een voetballoos leven. "Ik moet straks niets meer. Ik ga zwemmen, tafeltennissen, tennissen, voetvolleyen... Dat vind ik hartstikke leuk. Dan komt er een moment dat ik lekker niets kan doen, zonder na te denken: er komt straks weer een wedstrijd."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Persie en Vilhena over Van Bronckhorst: 'Hoop dat hij nog twintig jaar blijft'

Maar er zijn in Marbella meer onderwerpen van gesprek dan alleen de relaxte vakantie van Van Persie. Het vraagstuk over trainer Giovanni van Bronckhorst (blijft hij of gaat-ie weg?) hangt boven het trainingskamp. Het contract van de trainer loopt na dit seizoen af.

Dragende spelers Van Persie en ook Tonny Vilhena willen er weinig over kwijt. "Het is helemaal zijn keuze. Het is niet aan mij om een mening over zijn positie te hebben. Ik ben heel erg happy met Gio, de staf en de spelers", zegt Van Persie.

Vilhena: "Ik hoop dat hij nog tien of twintig jaar hier kan blijven, maar dat is niet reëel. Hij heeft laten zien dat hij een goede trainer is. Het zou niet slecht zijn als hij hier gewoon blijft."

Feyenoord oefent vrijdag (17.00 uur) in Marbella tegen de Duitse koploper Borussia Dortmund. Een dag later oefenen de Rotterdammers tegen Karlsruher SC.

Spelers van Feyenoord trainen in Marbella Pro Shots

STER Reclame