Jerry M.
NOS Nieuws

OM onderzoekt seksueel misbruik atletiektrainer Jerry M.

Het Openbaar Ministerie is een onderzoek begonnen naar de Rotterdamse atletiektrainer die heeft bekend dat hij jarenlang tienermeisjes heeft misbruikt. De zaak kwam eind vorige week in het nieuws.

De 58-jarige Jerry M. legde afgelopen zomer een volledige bekentenis af bij de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak (ISR). In het vonnis staat dat er zeker negen slachtoffers waren, van wie het jongste 11 jaar was. Hij misbruikte hen tussen 1983 en 2017 bij meerdere atletiekverenigingen in de regio Rotterdam en Den Haag.

De bekentenis leidde tot een royement bij de Atletiekunie. Tot strafrechtelijke vervolging kwam het tot nu toe niet, mede omdat er geen aangiftes tegen M. waren. Wel zijn de afgelopen jaren meldingen bij de politie gedaan.

Dossier opgevraagd

Het OM gaat die meldingen nu inventariseren. Ook is het dossier bij het ISR opgevraagd. Het OM zal na dat onderzoek beslissen of er sprake is van strafbare, vervolgbare feiten.

Er is een telefoonnummer opengesteld voor mensen met bruikbare informatie over het onderzoek. Dat kan gaan om slachtoffers, familie, getuigen of andere betrokkenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl