AFP

Rommelige aanloop in Sydney weerhoudt Bertens niet van zege

time icon

Een week voor de Australian Open heeft Kiki Bertens bij het sterk bezette toernooi van Sydney de tweede ronde bereikt. De nummer 9 van de wereld kende een rommelige aanloop, omdat ze lang in het ongewisse bleef wie haar tegenstander zou zijn en bovendien uren moest wachten voordat ze in het regenachtige Sydney de baan op kon.

Bertens liet zich echter niet van de wijs brengen en zette Bernarda Pera met 7-5, 6-4 aan de kant.

De Amerikaanse nummer 69 van de wereld verving Johanna Konta, die zich vlak voor de wedstrijd geblesseerd had afgemeld. Aanvankelijk was Bertens gekoppeld aan Anastasija Sevastova, maar de toernooiorganisatie had het schema aangepast vanwege een afzegging van Naomi Osaka.

Net op tijd daadkracht

Eenmaal op de baan kon Bertens weinig druk uitoefenen; ze bleef zoeken naar het juiste ritme. Alleen haar service was een constant wapen. Ze toonde net op tijd daadkracht door Pera in de eerste set bij 4-5 terug te breken. In de tweede set benutte Bertens haar derde matchpoint.

In de volgende ronde speelt Bertens tegen Garbine Muguruza of Carla Suarez Navarro. Vorig jaar strandde ze in Sydney in de tweede ronde, net als vorige week in Brisbane. Bij de Australian Open reikte ze vorig jaar tot de derde ronde.

STER Reclame