Kiki Bertens in Brisbane AFP

Bertens laat twee matchpoints onbenut en is klaar in Brisbane

time icon

Kiki Bertens heeft haar eerste partij in 2019 verloren. Ze werd in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Brisbane uitgeschakeld door Donna Vekic uit Kroatiƫ: 7-6 (5), 1-6, 7-5.

Bertens staat 25 plaatsen hoger op de wereldranglijst (9 om 34) en leek ook de sterkere van de twee in de eerste set. Bertens leidde daarin met 5-3, maar faalde vervolgens op cruciale momenten. Vekic profiteerde en won de eerste set na een tiebreak.

Een stevig gesprek met haar coach volgde. "Ben je er? Je houding is borderline negatief", sprak Raemon Sluiter. Die woorden leken het gewenste effect te hebben.

WTA
@WTA
A bit of good fortune for @KikiBertens , who takes the second set against Vekic 6-1! We're going three! #BrisbaneTennis
6 maanden geleden

In de tweede set maakte Bertens namelijk beduidend minder onnodige fouten. De daarvoor zo agressief spelende Vekic kwam niet meer in haar spel en moest de set met 6-1 aan de Nederlandse laten.

Gevecht

De beslissende derde set werd een gevecht. Zo liet Vekic liet bij een 1-0 voorsprong meerdere breekkansen onbenut. Op 4-4 leek Bertens een cruciale break te plaatsen, maar miste ze vervolgens twee matchpoints.

Vekic kwam terug tot 5-5, behield haar eigen service, en sloeg vervolgens toe op de service van Bertens, die haar racket bij haar laatste verloren punt over de baan smeet.

Ook Schoofs uitgeschakeld

Op het WTA-toernooi van Auckland werd ook Bibiane Schoofs uitgeschakeld. Zij verloor in de tweede ronde van Eugenie Bouchard uit Canada: 6-7 (5), 6-4, 6-4.

De 30-jarige Schoofs, nummer 174 van de wereld, leek op weg naar een knappe zege tegen Bouchard (87ste van de wereld). Schoofs won de eerste set op haar zesde setpunt en kon ook in het vervolg goed mee. Bij 5-3 in de derde set werkte ze twee matchpoints weg, maar bij 5-4 moest ze op het derde punt capituleren.

WTA
@WTA
Genie shows her bottle! @geniebouchard comes through an epic late-night encounter at @asb_classic against Bibiane Schoofs, 7-6(5), 6-4, 6-4!
6 maanden geleden

STER Reclame