Een man veegt sneeuw van een dak in het Oostenrijkse dorp Zurs
NOS Nieuws

Twee doden in Alpen en lange files door zware sneeuwval

De zware sneeuwval van de afgelopen dagen in de Alpen zorgt nog voor problemen in met name Oostenrijk. Zeker twee mensen zijn om het leven gekomen.

Een Duitse skiër stierf door een lawine in het Oostenrijkse Vorarlberg. Het persbureau APA meldt dat de 26-jarige man ondanks verhoogd lawinegevaar off-piste ging. Ook een andere man kwam om het leven bij een lawine en meerdere mensen worden vermist. Het lawinegevaar werd vandaag in de meeste gebieden opgeschaald van drie naar vier, het op een na hoogste niveau, meldt de publieke omroep ORF.

In Tirol en het Salzburgerland zijn veel wegen afgesloten. Op andere wegen staan lange files, meldt ANWB Europa. Ook de afgelopen dagen hadden automobilisten last van lange files.

Veel wegen zijn afgesloten, omdat er grote kans is op lawines:

Sneeuw veroorzaakt problemen in Oostenrijk

Gisternacht zaten zo'n 300 reizigers vast in een trein die niet verder kon rijden doordat een boom op de bovenleiding terecht was gekomen. Ook trof stroomuitval zo'n 4000 huishoudens, nadat bomen en takken op de elektriciteitsleiding waren gevallen.

Verwachting

Het blijft de komende dagen sneeuwen in de Alpen. In de buurt van Tirol komt er in de nacht van maandag op dinsdag een halve meter bij. Ook in Zuid-Duitsland en Oost-Zwitserland, in de buurt van Davos, wordt nog sneeuw verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl