Rapper Feis
NOS NieuwsAangepast

'Rapper Feis doodgeschoten na ruzie om omgestoten drankje'

Een onbenullige ruzie lijkt de aanleiding voor de schietpartij in Rotterdam waarbij de rapper Feis is doodgeschoten. Verschillende media, waaronder NRC, zeggen dat de ruzie ontstond in een Kaapverdiaans café vanwege een omgestoten drankje.

Faisal Mssyeh, zoals de rapper echt heet, vierde Oud en Nieuw met vrienden in een huis. Dat was te zien op zijn Instagram-pagina; de video's zijn inmiddels automatisch na 24 uur verwijderd. Wel staan ze nog op YouTube.

Daarna vertrok de vriendengroep naar het café aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Daar zou een glas zijn omgestoten. Na een woordenwisseling escaleerde de situatie in het café, waarbij de broer van de rapper de ruzie probeerde te sussen.

Vanwege de onrust stuurde de eigenaar van het café de twee groepen naar buiten. Daar zou de ruzie verder zijn gegaan. Kort erna trok iemand een wapen en schoot daarmee op Feis en zijn broer. De rapper overleed ter plekke. Zijn broer wist ondanks zijn zware verwondingen op eigen kracht naar het ziekenhuis te komen. Hij ligt daar nog steeds.

Zeven verdachten

De politie doet onderzoek naar het verhaal. De schutter is nog niet opgepakt. Direct na het incident zijn zeven verdachten aangehouden, maar de politie constateert dat zij er niks mee te maken hebben. Zes van de zeven zijn vrijgelaten, alleen een 36-jarige man zit nog vast vanwege verboden vuurwapenbezit.

Morgen houden vrienden een eerbetoon voor de rapper. Dat zou eerst worden gehouden op het Johannes de Vouplein in Rotterdam, maar is verplaatst naar het grotere Heemraadsplein, omdat er een grote opkomst wordt verwacht. "Het verdriet is zo groot bij iedereen en daarom willen wij hem ons respect tonen", staat op de uitnodiging. De initiatiefnemers vragen de deelnemers om witte ballonnen of witte rozen mee te nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl