1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS
NOS Nieuws

Je slaapkamer als kantoor: het verhaal van tiener-ondernemers Elles en Zaid

  • Vincent Smit

    redacteur Economie

  • Vincent Smit

    redacteur Economie

Ze weten wat werkt online en verkopen hun producten via een zelfgemaakte website. En ze zijn jong. Vanmorgen bleek dat meer dan 3500 jonge ondernemers zich vorig jaar hadden inschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit zijn de ondernemersverhalen van Elles en Zaid.

Elles Bouwmeester heeft een bedrijf waarmee zij stickers maakt voor op kleding en tegeltjes. Zaid El Ouardani regelt de zaken van verschillende YouTubers. Ze zijn beide net 18 jaar en staan al een paar jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Elles: "Ik was net klaar met mijn VMBO en toen ben ik ermee begonnen. Ik studeer nu marketingcommunicatie in Zwolle."

Wij zochten Elles op in haar ouderlijk huis in Vaassen. Haar slaapkamer fungeert tevens als kantoor. In deze video vertelt zij waarom ze op jonge leeftijd ondernemer is geworden.

Elles is 18 en heeft een eigen bedrijf

'School vond het tof'

De tieners vinden de combinatie van ondernemen en school best lastig. Zaid: "Ik ben in 2015 naar Israël gegaan voor een businessreis, dat was midden in een schoolweek. Het was een lastige combinatie omdat ik gewoon leerplichtig was. School vond het wel tof dat ik mijn eigen bedrijf had. Ik heb mijn examens ook in een keer gehaald."

Eigen foto
Zaid toen hij zich inschreef bij de KvK

Elles verdient nu ongeveer 1000 euro per maand met haar bedrijf. "Ervan leven is nog een beetje lastig. De jonge ondernemer geeft aan dat ze met haar winst heel veel geld investeert in nieuwe machines." Zaid wil het niet over zijn financiën hebben.

Ze willen allebei graag blijven ondernemen. Toch zegt Zaid dat hij dit werk wil doen tot hij het leuk blijft vinden. "Ik groei mee met hoe de markt groeit. Je ziet veel veranderingen in de YouTube-markt. Waar de kijkers zich bevinden, daar zal ik ook zijn. Als ik het over een jaar niet leuk vind en ik wil vakken vullen dan ga ik vakken vullen, want ik moet het wel leuk blijven vinden."

De Kamer van Koophandel verwacht dat in 2019 nog méér jongeren zich in zullen schrijven met een eigen bedrijf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl