NOS Schaatsen

Recordhouder Stroetinga pakt zevende Nederlandse titel, Hekman weer onderuit

Stroetinga pakt zevende Nederlandse titel, Hekman weer onderuit

Arjan Stroetinga heeft voor de zevende keer in zijn loopbaan de titel veroverd op de KPN NK marathonschaatsen. De 37-jarige Fries was na 150 rondjes schaatsen in Groningen de snelste in een sprint.

Stroetinga zag in de laatste bocht een voorname concurrent wegvallen in Gary Hekman, die weggleed. Hekman slaagde daarom niet in zijn opzet vooraf: zorgen dat het Royal A-ware van Stroetinga en coach Jillert Anema niet met de zege aan de haal ging.

Hekman ging zondag ook al tegen het ijs bij de massastart op de NK afstanden. Die val weet hij aan Simon Schouten, die ook voor Royal A-ware schaatst.

Sleet op Stroetinga? 'Vorige week nog wel, maar nu niet meer'

Stroetinga was de val van Hekman, die achter hem reed, ontgaan. "Daar let ik niet op. Ik kijk gewoon wat er voor me gebeurt en ik moet als eerste bij die streep zijn. Wat er achter me gebeurt, dar ben ik niet mee bezig."

Die instelling hielp Stroetinga aan zijn zevende Nederlandse titel, vier meer dan wie dan ook. De sleet zit er dan ook nog niet op, beaamde de routinier. "Vorige week nog wel. Maar nu niet meer."

Sjoerd den Hertog legde achter Stroetinga beslag op plek twee, Crispijn Ariëns eindigde als derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl