KNSB berispt Schouten en Hekman voor opstootje

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Opstootje tussen Hekman en Schouten op schaatsbaan

Schaatsers Simon Schouten en Gary Hekman zijn door de schaatsbond KNSB aangesproken op hun gedrag tijdens de KPN NK massastart afgelopen zondag. "Het gedrag doet afbreuk aan de sport", schrijft de bond in een persbericht.

Beide rijders mogen wel starten tijdens de Nederlandse kampioenschappen marathonschaatsen op Nieuwjaarsdag in Groningen.

Vanaf 16.00 uur zijn de Nederlandse kampioenschappen marathonschaatsen live te zien bij de NOS op NPO 1, op NOS.nl en via de app. Eerst schaatsen de vrouwen, daarna de mannen.

Schouten en Hekman waren betrokken bij een valpartij in de laatste bocht en raakten daarop met elkaar in conflict. "Met name het fysieke contact dat daarbij plaatsvond, beschouwt de KNSB als een overtreding van artikel 3 van het Reglement op de Bondsrechtspraak."

Van een handgemeen was geen sprake, maar de lichaamstaal van beiden zag er dreigend uit. Er werd geduwd en er was een schijnbeweging met het hoofd te zien. De KNSB is in contact getreden met beide betrokken teams om "de onderlinge verhoudingen te verbeteren, dergelijk gedrag uit te bannen en voortaan binnen de regels een sportieve strijd te leveren".

STER Reclame