NOS Schaatsen

Eindelijk succesje voor Kramer, maar NK-titel is voor Roest

Eindelijk succesje voor Kramer, maar NK-titel is voor Roest

Eindelijk een succesje voor Sven Kramer. Bij de KPN NK Afstanden heeft de 32-jarige Fries, die vanwege rugproblemen dit seizoen nog geen wedstrijd won, op de 5.000 meter beslag gelegd op een ticket voor de WK afstanden door derde te worden achter Patrick Roest en Jorrit Bergsma.

In een mooi onderling duel met Roest kon titelverdediger Kramer lange tijd mee, maar in de laatste ronden reed zijn ploeggenoot en de regerend wereldkampioen allround bij hem weg. Roest finishte in 6.09,36 en Kramer in 6.13,82. Bergsma zat tussen hen in met 6.12,68.

De 23-jarige Roest won tot nu toe één NK-medaille: brons op de 1.500 meter twee jaar geleden. Vorig jaar werd hij op de 5.000 meter zesde op de NK afstanden en vijfde op het olympisch kwalificatietoernooi.

Geen antwoord op Roest

Nu leek Roest het na drie kilometer even lastig te hebben; prompt voerde Kramer de druk op met een rondje 28,9. Roest pareerde meteen met twee rondjes 28,9 en daar had Kramer geen antwoord op.

Kramer werd de afgelopen dertien jaar tien keer Nederlands kampioen op de 5.000 meter. Eind oktober vertilde hij zich aan een koffer, waardoor hij weer last kreeg van zijn rug. Bij het kwalificatietoernooi voor de eerste wereldbekers werd hij vervolgens derde op de 5.000 meter en vijfde op de 1.500 meter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl