NOS Wielrennen

Op Kerstavond sprak Ligtlee zich eindelijk uit: 'Ik wil dit niet meer, zei ik'

Op Kerstavond sprak Ligtlee zich eindelijk uit: 'Ik wil dit niet meer, zei ik'

Op Kerstavond kwam het hoge woord eruit bij baanwielrenster Elis Ligtlee. "Ik wil dit niet meer, ik stop ermee", zei ze aan tafel tegen haar ouders en haar vriend. Ze is pas 24 jaar, maar was nu al het plezier kwijt in haar sport.

"Dat gevoel had ik al een jaar en dat heb ik te lang voor mezelf gehouden. Ik ben niet zo'n prater", zegt de olympische keirin-kampioene van 2016. "Rio was natuurlijk mijn allergrootste succes ooit. Daarna viel ik in een soort gat van blessures en privédingen."

Al weken hoofdpijn

Haar familie maakte haar motivatieproblemen van dichtbij mee. "Ze zagen dat ik niet gelukkig was en werden er gek van dat ik geen beslissing nam. Op Kerstavond vroegen ze echt: wat wil je nou? Toen kwam alles eruit. Een opluchting, want ik liep al weken met hoofdpijn rond."

2016: Ligtlee pakt olympisch goud op keirin

Ligtlee's laatste internationale optreden was de wereldbekerwedstrijd in Berlijn begin deze maand. In haar loopbaan behaalde ze naast die olympische titel vier WK-medailles, 28 Europese medailles en veertien ereplaatsen bij NK's.

"Al die medailles die ik heb, die pakken ze me nooit meer af. Ik zal altijd olympisch kampioen blijven. Voor altijd", besluit Ligtlee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl