Winst voor Internazionale en De Vrij na spectaculaire blessuretijd

Racistische spreekkoren en late goal bij Inter-Napoli

Internazionale heeft op spectaculaire wijze de Serie A-topper tegen Napoli met 1-0 gewonnen. In een meeslepend gevecht schoot Lautaro Martinez de club uit Milaan in de 91ste minuut naar de overwinning.

Inter begon ook flitsend. Direct na de aftrap knalde Mauro Icardi de bal over Napoli-doelman Alex Meret heen op de lat en in het vervolg van de eerste helft was het fel jagende Inter, met Stefan de Vrij in de basis, de betere ploeg.

Kalidou Koulibaly voorkwam zowel voor als na rust een treffer van Icardi. Vlak voor einde van de wedstrijd kreeg Koulibaly geel en daarna ook rood voor een cynisch applausje naar de arbiter.

Spectaculaire blessuretijd

Ondanks het overwicht voor Internazionale leek Napoli in de slotfase aan het langste eind te trekken. In de laatste minuut van de officiële speeltijd mochten de gasten uit Zuid-Italië tot tweemaal toe in zeer kansrijke positie het doel van Inter onder vuur nemen, maar achtereenvolgens doelman Samir Handanovic en verdediger Kwadwo Asamoah wisten op miraculeuze wijze de schoten onschadelijk te maken.

In de daaropvolgende aanval was het Inter dat alsnog de volle buit greep. Na een snelle uitbraak over de linkervleugel kwam de voorzet bij Lautaro, die niet aarzelde maar de bal ineens op de wreef nam en in de benedenhoek zag verdwijnen.