Invaller Ronaldo behoedt Juventus voor eerste competitienederlaag

Ronaldo behoedt Juventus voor eerste competitienederlaag

Juventus heeft dit seizoen in de Serie A voor de tweede keer punten verspeeld. Cristiano Ronaldo voorkwam in het slotkwartier dat zijn kerstbezoek met de Italiaanse landskampioen aan Atalanta Bergamo in een nederlaag eindigde: 2-2.

Trainer Massimiliano Allegri gaf Ronaldo aanvankelijk rust, maar bracht zijn sterspeler in de 65ste minuut in het veld toen Atalanta dankzij Duvan Zapata op een 2-1 voorsprong was gekomen tegen tien man van Juventus.

Het elftal uit Turijn werd in de 53ste minuut gereduceerd tot een tiental, nadat Rodrigo Bentancur voor een harde overtreding zijn tweede gele kaart had gekregen.

Hateboer in de basis, De Roon absent

Atalanta, met Hans Hateboer in de basis en zonder de geblesseerde Marten de Roon, kreeg nog kansen op 3-1, maar Juventus kwam alle keren met de schrik vrij. Ronaldo sloeg vervolgens in de slotfase toe bij een scrimmage.

Hans Hateboer (rechts) in duel met Alex Sandro tijdens Atalanta Bergamo-Juventus

Leonardo Bonucci leek in blessuretijd zelfs voor 2-3 te zorgen, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel omdat ploeggenoot Giorgio Chiellini een vrije trap onderweg nog had aangeraakt.

Gattuso verder onder druk bij Milan

De druk op AC Milan-trainer Gennaro Gattuso is opnieuw groter nadat hij met zijn ploeg niet verder wist te komen dan 0-0 tegen laagvlieger Frosinone.

Door het resultaat zijn de Milanezen al vier Serie A-duels op rij verstoken van een doelpunten. Dat gebeurde de club in 1984 voor het laatst.