Drukte in de winkels ANP

Kerstdrukte in de winkelstraten; verkeersregelaars bij de supermarkt

time icon

Overvolle winkelstraten en in de winkels zelf was het misschien nog wel drukker. Nederlanders deden vandaag massaal de laatste kerstinkopen en dat was goed te merken.

In het centrum van Rotterdam werd het volgens RTV Rijnmond zo druk dat mensen tegen elkaar op liepen. Het fietspad werd gebruikt als stoep, tot ergernis van de fietsers. De gemeentelijke verkeerswebsite Rotterdam Onderweg adviseerde mensen om niet met de auto, maar met het openbaar vervoer naar de stad te komen.

Rotterdam Onderweg
@Rdamonderweg
Het is erg druk in het #centrum van #Rotterdam. Wil je nog naar de stad voor de laatste kerstinkopen? Dan raden we je aan om met het openbaar vervoer te komen.
5 maanden geleden

Verkeersregelaars

In Breda werden bij een supermarkt verkeersregelaars ingezet om de toestroom van auto's op de parkeerplaats in goede banen te leiden. "Het is een gekkenhuis, het lijkt hier wel gratis", zegt een bezoeker tegen Omroep Brabant.

"Veel bezoekers verlieten de betreffende supermarkt ietwat gefrustreerd", vertelt een medewerkster. "De nieuwe levering was nog niet geweest, dus veel mensen waren boos dat niet alles op voorraad was. En dat krijgen wij dan te horen, terwijl wij er ook echt niets aan kunnen doen."

Winterbarbecue

Ook bij slagers is het traditioneel druk op de dag voor Kerst. Een slager in Soest vertelt aan RTV Utrecht dat gourmetten nog altijd het populairst is. "Maar ook grote stukken vlees voor de winterbarbecue worden veel gekocht, bijvoorbeeld tomahawk."

De slager had een heel peloton werknemers in zijn winkel staan en dat hielp, want van stress was volgens hem geen sprake. "Als iedereen z'n best doet en normaal blijft doen, is Kerst de mooiste tijd van het jaar."

Dit is een artikel van

STER Reclame