Feyenoord gaat met nieuwe domper de winterstop in

Feyenoord heeft wederom verzuimd de derde plaats steviger in handen te nemen. Na de ontluisterende thuisnederlaag vorige week tegen Fortuna Sittard bleven de Rotterdammers bij ADO Den Haag op 2-2 steken.

Feyenoord loopt een punt uit op FC Utrecht, dat met 3-1 verloor van Ajax, maar dat hadden er drie kunnen zijn. Feyenoord stond een kwartier voor tijd met 2-1 voor toen een overtreding van Bart Nieuwkoop het duel deed kantelen.

AZ 17-25 (30-26)

El Khayati was weer eens de gevierde man bij ADO. Hij bracht de thuisploeg met een prima vrije trap snel op 1-0, waarna ADO counterend via de snelle Sheraldo Becker nog een kans kreeg.

Feyenoord schrok wakker, maar werd amper gevaarlijk. Vlak voor de rust werd het alsnog gelijk. Robin van Persie legde terug op Steven Berghuis, die simpel afrondde.

Steven Berghuis was goed voor de gelijkmaker
    Abdenasser El Khayati schreeuwt het uit na zijn goal tegen Feyenoord
    Sam Larsson is blij met zijn goal
  • ANP
    Steven Berghuis in actie tegen ADO Den Haag

Na rust dwongen Van Persie en Nieuwkoop ADO-doelman Robert Zwinkels tot een redding, waarna Sam Larsson via de paal raak schoot.

Overtreding Nieuwkoop

Nieuwkoop hield vervolgens Tom Beugelsdijk vast. Het getrek begon buiten het strafschopgebied, maar eindigde erbinnen. Dat leverde Nieuwkoop - na ingrijpen van de videoscheidsrechter - zijn tweede gele kaart en ADO een penalty op.

El Khayati wist wel raad met de strafschop en bracht zijn doelpuntentotaal dit seizoen op twaalf. Speelt hij na de winterstop nog wel voor ADO? "Als er iets mooi's komt, ga ik er zeker over nadenken", liet hij weten.