Ole Gunnar Solskjaer beleeft een heerlijk debuut als trainer van Manchester United

Frivool Manchester United wint eerste duel onder Solskjaer

Manchester United heeft zijn eerste duel na het ontslag van trainer José Mourinho gewonnen. Op bezoek bij Cardiff City boekte United, dat frivool en met veel overgave speelde, een overtuigende 5-1 zege.

Na maanden vol chagrijn en belabberd spel was afgelopen dinsdag de maat vol voor de clubleiding. Mourinho kon zijn biezen pakken en een paar dagen later werd clublegende Solskjaer gehuurd van het Noorse Molde FK.

De Noor, die zijn status bij de club voor eeuwig vestigde door in de Champions League-finale van 1999 tegen Bayern München diep in blessuretijd de beslissende treffer te maken, maakt het seizoen op interim basis af. In de tussentijd gaat United op zoek naar een permanente opvolger van Mourinho.

Tijdelijke United-coach Solskjaer: 'Nog grotere eer dan als speler'

Dat Solskjaer uitgerekend tegen zijn oude club Cardiff City mocht beginnen als coach van United zorgde er in ieder geval voor dat een recordaantal van ruim 33.000 toeschouwers getuige waren van de wedstrijd.

Aan de opstelling veranderde Solskjaer niet veel, al mocht de onder Mourinho verbannen Paul Pogba weer gewoon aan de wedstrijd beginnen.

Drie minuten

Al na drie minuten mocht de Noor voor het eerst juichen na een prachtige vrije trap van Marcus Rashford. Ook de 2-0 van Ander Herrera mocht er zijn: de Bask nam van een meter of twintig het doel van Cardiff onder vuur en zag zijn van richting veranderde schot prachtig in de kruising belanden.

Door een onhandige handsbal van Rashford kon Víctor Camarasa nog wel de aansluitingstreffer maken, maar een paar minuten later stond het alweer 3-1 na een prachtige treffer van Anthony Martial. De Fransman combineerde er lustig op los en trof doel met een schuiver.

Anthony Martial viert zijn prachtige treffer tegen Cardiff City

Twee keer Lingard

Tien minuten na rust liet Jesse Lingard de 4-1 aantekenen vanaf de strafschopstip, nadat hij zich wat makkelijk had laten vallen in de zestien meter van Cardiff.

Daarna viel niet heel veel meer te beleven, maar dat maakte de uitgelaten supporters uit Manchester niet veel uit. In de 89ste minuut mochten ze nog een keer juichen toen Lingard de doelman omspeelde voor de 5-1.