De teleurstelling is groot bij Leroy Sané in het duel met Crystal Palace

Crystal Palace schenkt Liverpool kerstcadeau met sensationele zege op Man City

De fans van Liverpool zullen met een heerlijk gevoel aan het kerstdiner beginnen.

Nadat de koploper vrijdag zelf met 2-0 had gewonnen van Wolverhampton Wanderers, zag Liverpool naaste concurrent Manchester City met 3-2 onderuitgaan tegen het laaggeklasseerde Crystal Palace.

Het verschil aan kop is nu vier punten in het voordeel van Liverpool.

Wereldgoal Townsend

Manchester City kwam nog wel op 1-0 door Ilkay Gündogan, maar binnen tien minuten draaiden de Londense bezoekers de stand volledig om. Eerst zorgde Jeffrey Schluppvoor de gelijkmaker en twee minuten later zette Andros Townsend met een weergaloze volley van ver buiten de zestien de wedstrijd helemaal op z'n kop.

Toen Luka Milivojevic kort na rust na een wilde tackle van Kyle Walker mocht aanleggen van elf meter en Crystal Palace op 3-1 zette, was de sensatie compleet.

Luka Milivojevic van Crystal Palace juicht na zijn 3-1 op het veld van Manchester City

Een kwartier voor tijd dacht Leroy Sané de aansluitingstreffer te maken, maar zijn schitterend ingeschoten vrije trap spatte uiteen op de paal. De ploeg van Pep Guardiola kon ook daarna amper een geen gaatje vinden in de defensie van Palace, die zich met hand en tand staande en soms een stevige overtreding staande hield.

Zo mocht Patrick van Aanholt, die in de belangstelling staat van AS Roma, van geluk spreken dat zijn aanslag op de enkels van invaller Kevin De Bruyne slechts bestraft werd met een gele kaart.

Wondergoal De Bruyne

Vijf minuten voor tijd bracht De Bruyne op miraculeuze wijze toch de spanning terug in de wedstrijd: zijn voorzet belandde even schitterend als fortuinlijk bij de tweede paal in het doel.

In de toegevoegde tijd kreeg Gabriel Jesus nog een enorme kans, maar zijn kopbal werd gered door Palace-doelman Vicente Guaita.

Ook Chelsea verliest

Ook Chelsea, de nummer vier van de Premier League, beleefde een vreselijke middag. Op eigen veld ging de ploeg van Maurizio Sarri met 1-0 onderuit tegen Leicester City. Jamie Vardy trof kort na rust doel.

Chelsea wist tegen Leicester City niet te scoren, al vond David Luiz wel het net

Door de nederlaag van Chelsea kwam Arsenal, dat met 3-1 won van Burnley op gelijke hoogte met de Londense concurrent.

In de eerste hectische minuten na de aftrap kreeg Arsenal direct een grote kans, waarna in de counter Burnley bijna voor 0-1 zorgde. Een klein kwartier later viel de eerste treffer wel.

Sead Kolasinac legde de bal handig terug na een fraaie pass van Mesut Özil. Aubemeyang deed de rest.

Met een harde knal zorgde diezelfde Aubameyang drie minuten na rust voor 2-0. De spits, die een jaar geleden overkwam van Borussia Dortmund, staat nu op twaalf doelpunten en drie assists in de Premier League. Daar had hij achttien duels voor nodig.

Pierre Emerick Aubameyang is op dreef voor Arsenal

De bezoekers leken geslagen, maar kwamen prompt terug in de wedstrijd. Ashley Barnes profiteerde van een klutssituatie en gaf het tegen degradatie vechtende Burnley toch weer hoop op een punt. Arsenal liet het zo ver niet komen en tekende in blessuretijd via Alex Iwobi voor 3-1.

De ploeg van Unai Emery herstelde zich zo van een pijnlijke week. Arsenal verloor in de competitie van Southampton (3-2) en werd drie dagen later door Tottenham Hotspur (0-2) uitgeschakeld in de League Cup.

Nederlanders

Nathan Aké won met 2-0 van Brighton & Hove Albion, waar Davy Pröpper en Jürgen Locadia beiden in de basis begonnen.

Een week na de eerste zege onder de nieuwe Oostenrijkse trainer Ralph Hasenhüttel (3-2 tegen Arsenal) won Southampton opnieuw. Huddersfield Town, met Terence Kongolo en Juninho Bacuna werd op eigen veld met 3-1 slachtoffer van de dadendrang van het vernieuwde Southampton. Wesley Hoedt zat niet bij de selectie.

Ook Daryl Janmaat kwam niet in actie bij Watford, dat wel met 0-2 won op bezoek bij West Ham United. Watford staat nu knap zesde in de Premier League.