NOS Voetbal

Zwolle-doelman Boer over rode kaart: 'Moment van verstandsverbijstering'

Boer na rode kaart: 'Ik help de wedstrijd om zeep voor Zwolle' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Hij noemde het een moment van verstandsverbijstering. Diederik Boer wist na afloop van VVV-Venlo-PEC Zwolle (2-0) dat hij zijn club had gedupeerd. De sluitpost van de Zwollenaren maakte na 25 minuten een rare overtreding, moest met rood vertrekken en hoorde op weg naar de kleedkamer de Limburgers uit een strafschop de 1-0 maken.

Een paar dagen na het ontslag van trainer John van 't Schip kwam de tiende competitienederlaag hard aan bij de Zwollenaren, waar interim-trainer Gert Peter de Gunst op de bank zat. "Het was een terechte rode kaart", zei de 38-jarige Boer, die onder de lat net weer de voorkeur had gekregen boven Mickey van der Hart.

Om zeep

"Ik help de wedstrijd om zeep voor Zwolle", trok de keeper het boetekleed aan. Zwolle maakte voor de rode kaart al geen beste indruk, daarna kwam de ploeg helemaal weinig meer in het spel voor. "Het kunstgras was nat. Ik verwachtte dat de bal zou doorschieten, maar die plofte recht omhoog", keek Boer terug op het belangrijke moment.

VVV-aanvaller Patrick Joosten kopte de bal over de doelman, die vervolgens met een hoog opgeheven been Joosten neermaaide. "In een vlaag van verstandsverbijstering probeerde ik de bal weg te trappen. Dan kun je na die rode kaart wel op je kop gaan staan, maar je moet kwaad zijn op jezelf", meende Boer.

Spiegel

De spelersgroep had geen directe invloed op het ontslag van Van 't Schip, gaf de doelman aan. "We moeten als spelersgroep ook in de spiegel kijken. Het is onrustig binnen de club. Dit heb ik bij PEC niet eerder meegemaakt. Als de resultaten slecht zijn, gaat de trainer eruit en niet tien spelers."

Van Polen: 'Gitzwarte week voor PEC Zwolle' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Aanvoerder Bram van Polen was net zo teleurgesteld als Boer. "Het was afgelopen week een grafstemming op de club na het ontslag van John van 't Schip. Bij rood denk je: daar gaan we weer. Het was ons derde duel in zes dagen. Dinsdag in de beker tegen AZ hebben we ook al lang met tien man gespeeld. Het is ons niet gegund, maar we dwingen het ook niet af."

De winterstop komt volgens Van Polen goed van pas. "Het trainingskamp wordt nog belangrijker voor ons. Even de kop leegmaken." De directie verklaarde na het ontslag van Van 't Schip dat er in de winterstop een nieuwe trainer komt. De naam van Jaap Stam zingt rond. "Dat is aan de directie", reageerde Boer vrijdagavond.

STER reclame