Billy Bakker en Pirmin Blaak na de gewonnen halve finale op het WK EPA

Het goede optreden van de Nederlandse hockeyers op het WK in India, waar Oranje tweede werd, heeft tot een flink aantal nominaties geleid voor de belangrijkste internationale hockeyonderscheidingen.

Wereldhockeybond FIH heeft Billy Bakker genomineerd voor de titel speler van het jaar, Pirmin Blaak komt in aanmerking voor de prijs van doelman van het jaar en Thijs van Dam is in de race voor talent van het jaar.

Bakker neemt het in de verkiezing op tegen de vorige wereldspeler van het jaar Arthur Van Doren, diens Belgische teamgenoot Simon Gougnard, de Engelsman Barry Middleton en Jake Whetton uit Australië.

Welten, De Waard en De Goede

Bij de vrouwen hebben liefst drie Oranje-speelsters een nominatie voor speler van het jaar ontvangen. Dat zijn Lidewij Welten, Xan de Waard en Eva de Goede. Ook de Nieuw-Zeelandse Stacey Michelsen en Georgina Oliva zijn genomineerd.

Marijn Veen, topscorer bij de laatste Champions Trophy, komt in aanmerking voor de titel talent van het jaar. Op 14 februari worden de winnaars bekendgemaakt.

De Wijn: 'Ik wist direct dat het foute boel was'

De Wijn maanden 'out'

Naast al dat goede nieuws kwam er ook een minder positief bericht uit het Oranje-kamp. Sander de Wijn is zo'n vier maanden uit de roulatie en mist daardoor de start van de FIH Pro League in januari, het nieuwe internationale hockeytoernooi voor de beste acht landen van de wereld.

De Wijn scheurde op het WK in India, waar Nederland tweede werd, de pees boven zijn hamstring. De verdediger van Kampong kan door zijn blessure ook een streep zetten door deelname aan de lucratieve Malaysian Hockey League.

STER reclame