Leerlingen worden opgevangen bij het Design College, een dag nadat er een 16-jarig meisje werd doodgeschoten
NOS NieuwsAangepast

'Verdachte Rotterdam stuurde Humeyra dreigfoto met vuurwapens'

Het meisje uit Rotterdam dat dinsdag bij haar school werd doodgeschoten, had een week eerder een foto gekregen van haar ex-vriend waarop hij poseert met twee vuurwapens in de hand. Dat meldt De Telegraaf op basis van politiebronnen.

Bekir E. werd kort na de aanslag aangehouden. Een van de vuurwapens die op de foto te zien zijn, zou bij de arrestatie van E. in zijn auto zijn gevonden, vertellen bronnen aan de krant.

Gisteren werd al bekend dat Humeyra vorige week nog opnieuw aangifte deed van stalking tegen haar ex. Volgens de krant was de dreigfoto daarvoor de aanleiding.

Verdachte Bekir E.

Afgelopen zomer werd de 31-jarige E. veroordeeld voor bedreiging en mishandeling van Humeyra. Hij kreeg een deels voorwaardelijke celstraf opgelegd. Ook stond hij onder toezicht van reclassering en had hij een contactverbod.

De tiener had dinsdag om 14.00 uur een afspraak met de politie om te praten over stalking door de verdachte. Drie kwartier daarvoor werd ze vermoord.

Herdenking

Morgen is er een herdenking voor Humeyra in een moskee in Rotterdam-West. De politie houdt er volgens verslaggever Robert Bas rekening mee dat de emoties in de buurt dan hoog kunnen oplopen.

"De familie van het slachtoffer en van de schutter wonen in hetzelfde deel van Rotterdam. Ze komen elkaar dus tegen, dat leidt tot spanning", aldus Bas in het NOS Radio 1 Journaal.

Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat er meer mensen bij de verdachte in de auto zaten toen hij dinsdag naar de school van het slachtoffer reed. Getuigen worden opgeroepen om beeldmateriaal beschikbaar te stellen.

'Nee' is 'nee'

Burgemeester Aboutaleb sprak in een raadsvergadering van een "gruwelijke moord op een van onze Rotterdammers". Hij wees op eerdere gevallen van geweld tegen vrouwen. "Enkele weken geleden was er de moord op een studente van 23 uit Kralingen. Het afgelopen jaar kunnen we helaas achttien voorbeelden noemen."

De burgemeester zei zich zorgen te maken over het geweld tegen vrouwen in de stad. "Voor sommige mensen is het blijkbaar lastig te begrijpen dat vrouwen ook 'nee' kunnen zeggen en dat 'nee' dan ook 'nee' is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl